Go to advanced search

by p26grinz
Mon Nov 22, 2021 12:53 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Deja Dup Backup Cannot allocate memory(12)
Replies: 1
Views: 84

Deja Dup Backup Cannot allocate memory(12)

New installation of Deja Dup 38.3 on buster with Pi 4B & 8GB memory - did a full backup yesterday. This morning I tried to restore a file - Giving up after 5 attempts. Error: g-io-error-quark: Cannot allocate memory(12) . The task manager reported 7+ GB memory free. I'm also seeing "Error: ...
by p26grinz
Tue Nov 02, 2021 1:06 pm
Forum: General
Topic: PICO SIGTRAP on debug step over sleep_ms
Replies: 9
Views: 567

Re: PICO SIGTRAP on debug step over sleep_ms

SOLUTION: I deleted my pico directory. Download the current pico_setup.sh and changed line 43 from install to reinstall. Followed the Getting started with C/C++ book and things look good except for some new "missing braces around initializer [-Wmissing-braces]" messages which I'm blaming o...
by p26grinz
Sun Oct 31, 2021 9:04 pm
Forum: General
Topic: PICO SIGTRAP on debug step over sleep_ms
Replies: 9
Views: 567

Re: PICO SIGTRAP on debug step over sleep_ms

Well my 4.1.23.3 are all uart functions - probably old doc, along with my downloaded libs. I'm just reluctant to rebuild this machine. What I have done is reproduce the error and captured the stack trace, following. _exit@0x100016d8 (/home/pi/Projects/pico/pico-sdk/src/rp2_common/pico_runtime/runtim...
by p26grinz
Fri Oct 08, 2021 12:08 pm
Forum: General
Topic: PICO SIGTRAP on debug step over sleep_ms
Replies: 9
Views: 567

Re: PICO SIGTRAP on debug step over sleep_ms

Greg, thanks for the reply. I replaced the failing sleep_me with busy_wait_ms but compile failed. Looked in c sdk and got no hits for the function. I installed the tools and source tree on another 4b w/4gb, debug was successful! Yea. I'll do a refresh of the 8gb machine and hope it works. Thanks for...
by p26grinz
Mon Oct 04, 2021 3:23 pm
Forum: General
Topic: PICO SIGTRAP on debug step over sleep_ms
Replies: 9
Views: 567

Re: PICO SIGTRAP on debug step over sleep_ms

Greg, thanks for the reply. The cortex-debug extension was at 0.4.7 (latest), I manually installed the 0.4.7-pre3 and still see same symptoms and output. I've update VSC from the testing branch - no changes, current versions: Version: 1.60.2 Commit: 7f6ab5485bbc008386c4386d08766667e155244e Date: 202...
by p26grinz
Fri Oct 01, 2021 3:14 pm
Forum: General
Topic: PICO SIGTRAP on debug step over sleep_ms
Replies: 9
Views: 567

PICO SIGTRAP on debug step over sleep_ms

I've been developing a Christmas decoration with the PICO and PIO/Neopixels over the last month or two. I've been using VStudio and C language. Yesterday I took out a new PICO and tried to test it was working and am having trouble. Pi 4B w/8gb as the code platform. No new system updates or code upda...
by p26grinz
Wed Mar 31, 2021 6:58 pm
Forum: General
Topic: Under VSCode Pressing Pico Debug results in "Failed to launch OpenOCD GDB Server: Timeout."
Replies: 1
Views: 862

Re: Under VSCode Pressing Pico Debug results in "Failed to launch OpenOCD GDB Server: Timeout."

I don't know how I did it but I corrupted the .vscode directory.
See section 6.3 in the "Getting-started-with-pico-C_C++.pdf.
Yea. Now back to work.

Good luck, Morris
by p26grinz
Tue Mar 30, 2021 9:41 pm
Forum: General
Topic: Under VSCode Pressing Pico Debug results in "Failed to launch OpenOCD GDB Server: Timeout."
Replies: 1
Views: 862

Under VSCode Pressing Pico Debug results in "Failed to launch OpenOCD GDB Server: Timeout."

I also see the debug bar immediately when pressing Pico Debug, earlier I was seeing build messages before the debugger is launched (when things were working). My launch.json is: { "version": "0.2.0", "configurations": [ { "name": "Pico Debug", "...
by p26grinz
Thu Sep 03, 2020 11:21 am
Forum: Troubleshooting
Topic: pigpio_start returned -2003
Replies: 1
Views: 113

pigpio_start returned -2003

Newly installed Raspian OS 2020-08-20 and codeblocks on RPi 4B. gcc -Wall -pthread -g -c /home/pi/Projects/c_src/ssd1306/ssd1306_driver.c -o obj/Debug/ssd1306_driver.o g++ -o bin/Debug/ssd1306 obj/Debug/ssd1306_driver.o obj/Debug/ssd1306_fonts.o -lpigpiod_if2 -lrt int main(void) { int cc; int pigpio...
by p26grinz
Thu Feb 27, 2020 5:34 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: GnuCash/Online banking fails
Replies: 0
Views: 226

GnuCash/Online banking fails

GnuCash Version 3.4, Build ID: 3.4+ (2018-12-30), Finance::Quote: 1.49, libaqbanking35-5.7.8-3 If anyone or you have successfully used online banking to TD Ameritrade or Bank of America with a RPi and up-to-date GnuCash please review my aqbanking user and account configs below and reply where you se...
by p26grinz
Fri Oct 25, 2019 6:19 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Starting pygame applet from SSH using host display
Replies: 3
Views: 531

Re: Starting pygame applet from SSH using host display

Thank you very much tpyo kingg!

Either of your recommendations worked.

Morris
by p26grinz
Fri Oct 25, 2019 5:23 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Starting pygame applet from SSH using host display
Replies: 3
Views: 531

Starting pygame applet from SSH using host display

I've written a pygame applet that starts/runs fine from the host console. When I try to start it from an SSH session I get an error: here are three attempts to start with error messages... pi@RPi02:~ $ python3 ./bbcTimer.py 15 4 3 pygame 1.9.4.post1 Hello from the pygame community. https://www.pygam...
by p26grinz
Wed Jul 24, 2019 12:00 pm
Forum: General discussion
Topic: When are people in the U.S. getting their Pi 4s?
Replies: 156
Views: 20545

Re: When are people in the U.S. getting their Pi 4s?

I ordered from Newark on June 24th, RPi4b, wall wart, case, HDMI cable.
Checked this morning and have a combined ship date in late August.

Poor service by someone - I'm not sure who is to blame.
Thanks, morris
by p26grinz
Sat Oct 27, 2018 12:11 am
Forum: General discussion
Topic: Search fails on Nexus 7 with chrome
Replies: 1
Views: 474

Re: Search fails on Nexus 7 with chrome

I also tried my android cell (chrome), windows 10 (firefox, chrome) - all failed similarly.

Fourms are a lot more useful if search works.

Thanks, Morris
by p26grinz
Fri Oct 26, 2018 11:54 pm
Forum: General discussion
Topic: Search fails on Nexus 7 with chrome
Replies: 1
Views: 474

Search fails on Nexus 7 with chrome

The only search eyeglass I see is at the top-right of my window.
I entered a keyword and pressed "search". This took me to the home screen, boo.

Thanks, morris
by p26grinz
Fri Mar 23, 2018 1:22 am
Forum: General discussion
Topic: Bootable dual sata HDD docking station for use with RPi 3b
Replies: 3
Views: 1851

Bootable dual sata HDD docking station for use with RPi 3b

I am looking for a recommendation for subject device.
I ordered a Cable Matters 202024 device and found out I couldn't boot my RPi3.
I called several manafactures but they couldn't confirm I would be able to boot my RPi3.

Thanks, morris
by p26grinz
Mon Mar 19, 2018 8:28 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Radio Tray audio disappears after 10 seconds
Replies: 2
Views: 631

Re: Radio Tray audio disappears after 10 seconds

Sorry, one more interesting (to me) discovery. Ran "aplay He'saPirate.wav". Which played completely no drop-outs (about 2 minutes). Played it a second time and started the radio, and the sound stopped (silence) when the radio should have been playing. Stopping the radio caused the aplay so...
by p26grinz
Mon Mar 19, 2018 7:45 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Radio Tray audio disappears after 10 seconds
Replies: 2
Views: 631

Re: Radio Tray audio disappears after 10 seconds

I've run "speaker-test -c2 -t wav". When I hear sound it's both the radio audio and test front left/right verbage. When no sound is heard the speaker-test seems to pause, it's seems to be detecting the absence of output. Here is sample output: speaker-test 1.1.3 Playback device is default ...
by p26grinz
Mon Mar 19, 2018 4:59 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Radio Tray audio disappears after 10 seconds
Replies: 2
Views: 631

Radio Tray audio disappears after 10 seconds

Need help diagnosing/correcting my error. I select a station and I can hear the first 10 seconds or so over HDMI. When I hover over the radio tray icon the help indicates it's still playing at vol:64%, but I hear nothing. I've also trying playing a midi file while the radio is reported to play. I do...
by p26grinz
Thu Sep 28, 2017 10:06 am
Forum: Media centres
Topic: [TUTO] Install and SetUp minidlna media server
Replies: 65
Views: 1252014

Re: [TUTO] Install and SetUp minidlna media server

uname -a Linux RaspberryPi2 4.9.35-v7+ #1014 SMP Fri Jun 30 14:47:43 BST 2017 armv7l GNU/Linux New minidlna install on RPI2. I have no media files installed. The log contains: [2017/09/28 05:43:17] inotify.c:198: warn: WARNING: Inotify max_user_watches [10000] is low or close to the number of used w...
by p26grinz
Tue Aug 01, 2017 1:29 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: gnucash can't find tutorial & concepts guide
Replies: 1
Views: 432

Re: gnucash can't find tutorial & concepts guide

Failure resolved after installing yelp.

Morris
by p26grinz
Sat Jul 29, 2017 8:45 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: gnucash can't find tutorial & concepts guide
Replies: 1
Views: 432

gnucash can't find tutorial & concepts guide

When I select Help/Tutorial and Concepts Guide, I get the message: "GnuCash could not find the files for the help documentation. This is likely because the 'gnucash-docs' package is not installed." dpkg --list | grep gnucash reports: ii gnucash 1:2.6.4-3 armhf personal and small-business f...
by p26grinz
Sat Apr 22, 2017 9:29 pm
Forum: Advanced users
Topic: USB boot configuration
Replies: 1
Views: 563

USB boot configuration

I've a 1TB USB disk, with multiple partitions - the first (/dev/sda1) is used for "HOWTO: Move the filesystem to a USB Drive". Can I use dd as described in https://github.com/raspberrypi/documentation/blob/master/installation/installing-images/linux.md to write the April 10th Raspbian imag...
by p26grinz
Fri Sep 30, 2016 7:55 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Desktop menubar
Replies: 1
Views: 588

Re: Desktop menubar

Found this solution on the www.
cd ~/.config
mv lxpanel lxpanel_old
then reboot, X windows will detect the missing directory and recreate with defaults.

Thanks, Morris
by p26grinz
Fri Sep 30, 2016 7:36 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Desktop menubar
Replies: 1
Views: 588

Desktop menubar

I updated my Jessie distribution this morning, getting the Pixel update.
I was fiddling with the desktop customization and my menubar disappeared.
Can't figure out how to get it back. Recommendations?

Thanks, Morris

Go to advanced search