Friendly crusader
Posts: 3
Joined: Wed Dec 06, 2023 10:35 pm

Camera was detected at first after turning off and on it’s not available

Wed Dec 06, 2023 10:42 pm

I’m new to this raspberry pi thing and I’m running into a problem with the camera module. On day 1 when I ran libcamera-still it worked perfectly. Say 2 has rolled around and now when running the same code it says *** no camera available *** upon further investigation when I run vcgencmd get_camera it says supported=1 detected=1 lib camera interfaces=0 help on resolving this question would be appreciated

cleverca22
Posts: 8607
Joined: Sat Aug 18, 2012 2:33 pm

Re: Camera was detected at first after turning off and on it’s not available

Thu Dec 07, 2023 1:15 am

Friendly crusader wrote:
Wed Dec 06, 2023 10:42 pm
supported=1 detected=1
that means your using the legacy camera stack, remove start_x=1 from config.txt

Friendly crusader
Posts: 3
Joined: Wed Dec 06, 2023 10:35 pm

Re: Camera was detected at first after turning off and on it’s not available

Thu Dec 07, 2023 6:03 pm

I deleted that line of code but still nothing?

Friendly crusader
Posts: 3
Joined: Wed Dec 06, 2023 10:35 pm

Re: Camera was detected at first after turning off and on it’s not available

Thu Dec 07, 2023 6:07 pm

When I deleted that line from config.txt it still doesn’t work? When I do vcgencmd get_camera it says everything is 0 now

cleverca22
Posts: 8607
Joined: Sat Aug 18, 2012 2:33 pm

Re: Camera was detected at first after turning off and on it’s not available

Thu Dec 07, 2023 7:06 pm

is it set to auto-detect the camera?

Return to “Camera board”